Uit de hand gelopen kampvuur

Vrijdagavond is de brandweer uit Spaarndam tweemaal opgeroepen voor brand aan De Laars. Ter plaatse werden vlammen vanuit de verte gezien, waardoor een buitenbrand werd vermoed.

In beide gevallen werd op dezelfde plaats een kampvuur aangetroffen. De eerste maal werden de aanwezigen aangesproken dat de vlammen wel erg hoog waren, maar als men dit zou temperen zou er verder geen gevaar zijn. Daarop keerde de brandweer terug.

Nog geen half uur later gingen de piepers nogmaals; iemand uit de omgeving belde de meldkamer erg verontrust op dat de vlammen weer waren opgelaaid. Hierop werd de brandweer wederom ingeschakeld; ook reed ditmaal de politie mee. Ter plaatse bleken de mensen zich keurig aan de eerder gemaakte afspraken gehouden te hebben. De brandweer had wederom geen inzet en de situatie werd aan de politie overgedragen.

P2000 meldingen
23:32:29 27-07-18 P 1 NHGG01 Brand De Laars Spaarndam 123230
23:03:42 27-07-18 P 1 NHGG03 Brand De Laars Spaarndam 123230