Schaatser door het ijs gezakt

Zondagmiddag is even na 4 uur in de middag een schaatser door het ijs gezakt. Dit gebeurde op de Mooie Nel, ter hoogte van de Haarlemse Jachtvereniging. De hulpdiensten zijn grootschalig gealarmeerd, met onder andere de inzet van een duikploeg,  meerdere ambulances en ook een traumahelikopter.

Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de onfortuinlijke schaatser op het droge te zijn, maar niet aan de kant van de hulpdiensten. Een brandweerduiker is hem toegesneld om contact te maken. Inmiddels daar gearriveerde politiecollega’s zijn begonnen met eerste hulpverlening.

De brandweer heeft de havenmeester een boot verzocht, zodat via een gespannen werklijn de drenkeling naar de steiger kon worden geholpen. Aldaar heeft de brandweer de persoon uit het water getild, waarna de persoon werd overgedragen aan de ambulancedienst voor verdere zorg.

P2000 melding
16:09:43 14-02-21 P 1 BNH-05 Persoon te water Haarlemsche Jachtclub Mooie Nelweg Haarlem 123010 121292 123230