Surfplank zonder surfer gevonden

In het Spaarne werd zaterdagmiddag ter hoogte van het Boezemgemaal een surfplank zonder surfer gevonden. Omdat men het niet vertrouwde, besloot men 1-1-2 te bellen. Hierop alarmeerde de centrale de tankautospuit van Spaarndam, waterongevallenvoertuig van Velsen-Zuid, de dienstdoende brandweerofficier en motorambulance.

Ter plaatse werd er na wat zoekwerk inderdaad een surfplank op het water aangetroffen. Een rondvarende boot was zo behulpzaam om de plank naar de kant te brengen. De opvarenden wisten de brandweer te vertellen dat er geen surfer gevonden was. Tevens had men geen personen te water aangetroffen.

De staat van de surfplank was dusdanig slecht dat het niet aannemelijk gevonden werd, dat deze plank recent gebruikt is. Hierop besloten de hulpdiensten weer in te rukken.

Foto’s:
Foto’s: Bas Idema

Video:
Video via YouTube; Clifford Smit

P2000 melding:
16:40:15 08-09-13 PRIO 1 BOEZEMGEMAAL POL 52 SPAARNDAM GEM. HAARLEM ONGEVAL WATER [ 567 595 742 ]