Gaslucht aan de Kerklaan

De brandweer uit Spaarndam werd vrijdagavond opgeroepen om onderzoek te verrichten naar een gaslucht aan de Kerklaan. Ter hoogte van de graafwerkzaamheden zou iemand de situatie niet vertrouwd hebben, waarop de brandweer werd ingeschakeld.

De bemanning van de 3230 heeft ter plaatse metingen verricht, maar kon in eerste instantie niks meten. Nadat de woning aan Kerklaan 1 werd geopend, kon in de woning worden gemeten om zeker te stellen dat daar niets aan de hand was.

Verder onderzoek wees uit dat er daadwerkelijk gas gemeten werd onder een aantal loodplaten welke bij de graafwerkzaamheden zijn geplaatst. Hierop werd de uitvoerder gepoogd te bereiken, wat mislukte. Vervolgens werd de netbeheerder ingeschakeld om het gas af te schakelen.

De dienstdoende Officier van Dienst en Adviseur Gevaarlijke Stoffen zijn ook geïnformeerd over dit incident, omdat de gasmeting een hoge gasconcentratie opleverde.

Liander is uiteindelijk ter plaatse gekomen en zal het gaslek verhelpen. Hierop keerde de 3230 terug naar de kazerne.

P2000 melding:
22:47:47 27-03-15 P 2 Onderzoek (gas-/vreemde lucht) Kerklaan 1 Spaarndam gem. Haarlem 3230