Haardkachel zorgt voor rookontwikkeling

Zondagavond werd de meldkamer van de brandweer gemeld dat er rook zou komen uit cafetaria Visser nabij pont Buitenhuizen. Hierop werd de brandweer van Spaarndam gealarmeerd, samen met de Cobra ColdCutter uit Halfweg-Zwanenburg. De collega’s van Velsen-Zuid waren op de terugweg van een andere klus en zij zijn ook op de brand afgegaan.

De collega’s uit Velsen waren als eerste ter plaatse, vlak voor aankomst van de vrijwilligers uit Spaarndam. Het Spaarndamse voertuig stond echter gunstiger opgesteld nabij de eerste aanvalsweg, dus werd in overleg besloten dat Spaarndam de eerste inzet zou doen. Met een motorkettingzaag werd toegang tot het object geforceerd, waarna brandweermensen bewapend met een hoge druk slang en een schuimblusser op zoek gingen naar de brand.

In het pand kwam men niet verder dan een haardkachel, waarvan de inhoud nog aan het nagloeien was. Met een paar druppels water is de gloeifase beëindigd en de “brand” uit. Bij metingen op CO werden geen alarmerende waarden aangetroffen.

Stichting Salvage is ingeschakeld om de eigenaar te assisteren bij de afwikkeling van deze inzet.

Foto’s
Foto’s: George Bakker
GB 20151018a 001 Brand bijeenkomst Pont Buitenhuizen GB 20151018a 002 Brand bijeenkomst Pont Buitenhuizen

P2000 melding:
21:19:56 18-10-15 P 1 Brand bijeenkomst Pont Buitenhuizen Zijkanaal C Spaarndam (VK:3) 3230 1260