Opruimen grootschalig watertransport te Overveen

Maandagavond is er een grote brand uitgebroken nabij een camping te Overveen. Vele eenheden uit de regio rukten uit om de brand te bestrijden. Omdat in het duingebied de waterwinning een uitdaging is, werd er al vroegtijdig besloten om het grootschalig watertransport in te zetten, zodat de eenheden voldoende bluswater ter beschikking hadden voor de brandbestrijding.

Voor het opruimen van het grootschalig watertransport wordt in de regel een “verse” eenheid opgeroepen. Brandweer Spaarndam was hier ditmaal de gegadigde voor. Samen met de dompelpompbemanning van Beverwijk-West en de logistieke collega’s van Haarlem-West werden de grote toevoerslangen over een lengte van 1200 meter losgekoppeld en opgerold. Nadat dit was gebeurd werden de slangen in een platte bak gelegd, welke door een haakarmvoertuig werd voortgetrokken.

Normaliter worden dergelijke slangen al rijdend opgenomen in een container door een zogenaamd slangenopnameapparaat. Omdat de temperatuur onder het vriespunt lag, was dit door bevriezing van het water in de slangen niet mogelijk. Hierdoor werd voor de arbeidsintensieve versie gekozen, welke uiteindelijk hetzelfde resultaat had. Door een goede samenwerking tussen de collega’s van verschillende posten liep het opruimen voorspoedig.

Zie voor meer informatie over de brand het artikel op de site van het Haarlems Dagblad (klik hier).

P2000 melding:
02:54:07 19-01-16 P 2 Brand wegvervoer (caravan) (Grote brand) (aflossing) (VK: 2) #0308# Bloemendaal Camping Zeeweg – N200 72 Overveen 3230