De uit de hand gelopen kampvuur

Zondagavond rond half elf werden de Spaarndamse brandweerlieden opgeroepen om met spoed uit te rukken naar de Zijkanaal C weg. Daar zou bij nummer 8, dat is een woonhuis nabij de wielerbaan, brand woeden. Tijdens het uitrukken wist de alarmcentrale de bluseenheid mee te geven dat er daadwerkelijk brand zou zijn.

Bij het ter plaatse komen kwam een bewoner van het pand nieuwsgierig naar buiten. Toen bleek dat de brandweer voor hem kwam, wist de man te vertellen dat ze in de tuin een vuur hadden gemaakt. Dit vuur was iets groter geworden dan een kampvuur en daardoor is er vermoedelijk een brandmelding van een voorbijganger vanaf de Zijkanaal C weg gemaakt.

De brandweer is onverrichter zake teruggekeerd naar de kazerne.

P2000 melding:
22:29:19 29-05-16 P 1 Brand Wheelerplanet Stichting Zijkanaal C 8 Spaarndam (VK:1) 123230