Politievoertuig te water

Maandagochtend werden de brandweerkorpsen van Haarlem, Velsen-Zuid, Spaarndam en een ambulance gestuurd naar de splitsing Spaarndamseweg/Pol/Nieuwe Rijweg. Aldaar zou een voertuig te water geraakt zijn en verdere details waren tijdens het uitrukken nog onbekend.

Ter plaatse waren er al vele politie-eenheden ter plaatse, waarvan één politievoertuig te water. Tijdens een achtervolging is één van de politievoertuigen, komend vanaf de Spaarndamseweg, van de weg geraakt om in de sloot langs de Nieuwe Rijweg tot stilstand te komen.

De twee in het voertuig zittende agenten wisten zichzelf snel op het droge te krijgen. Zij haalden een nat pak en zijn in eerste instantie door de eigen collega’s opgevangen, voordat zij onderzocht zijn door ambulancemedewerkers.

Voor de brandweer bleek niets te doen; het waterongevallenvoertuig, hulpverleningsvoertuig, de tankautospuit en officier van dienst keerden daarom terug naar hun kazernes.

P2000 melding:
02:44:26 30-05-16 P 1 Voertuig te Water Mooie Nel Haarlem (VK:1) 123010 122470 121292 123230