Autobrand blijkt technisch defect

Rond tien voor vijf kreeg de meldkamer brandweer vanmiddag melding van een autobrand. Op de A9 zou op de afslag richting Haarlem (afkomstig vanuit IJmuiden) een auto in lichterlaaie staan. Brandweer Spaarndam werd gealarmeerd en rukte snel uit naar het incident.

Rijkswaterstaat kon via hun verkeerscamera’s an snel het voertuigen lokaliseren, maar kon niets zien aan het voertuig. Bij het ter plaatse komen van de brandweer bleek er inderdaad geen sprake te zijn van brand. Een vastgelopen motor in combinatie met lekkende koelvloeistof had voor rook gezorgd.

Hierop keerde de brandweer terug naar de kazerne, nadat het incident was overgedragen aan de weginspecteur van Rijkswaterstaat.

P2000 melding:
16:53:21 09-07-16 P 1 Brand Wegvervoer AFRIT A9 L – KP ROTTEPOLDERPLEIN 43,1 c Haarlemmerliede (VK:1) 123130