Brand in plafonddeel van een woning

Donderdagavond werd er melding gemaakt van een brand in een woning aan de Gedemte Schalk Burgergracht in Haarlem. De brandweer uit Spaarndam werd opgeroepen, omdat eenheden uit Haarlem aan het werk waren bij een andere brandmelding in Haarlem.

De Spaarndamse eenheid rukte snel uit en ter plaatse werd direct onderzoek gestart in de woningen, welke door de politie rees ontruimd waren. Onderzoek wees uit dat er een grote hittebron in het plafond van de woonkamer waarneembaar was, ter hoogte van het rookkanaal van een houtkachel.

Om bij de brand te kunnen komen, werd met behulp van een kettingzaag het plafond weggezaagd, om zo grondig bluswerk te kunnen verrichten. Deze klus nam enige tijd in beslag, maar had zichtbaar resultaat.

Ook werden gedurende deze werkzaamheden regelmatig CO-metingen verricht in het betreffende pand en de naastgelegen percelen. Metingen toonden aan dat er CO in de woningen aanwezig was. Er zijn twee personen naar het ziekenhuis gegaan voor controle.

Voor de bewoners is Salvage opgeroepen om hen bij te staan in de schadeafhandeling. Team Brandonderzoek is ook nog ter plaatse geweest om onderzoek in te stellen naar herkomst van de brand.

Na de bluswerkzaamheden zijn de bluslieden voorzien van bluskleding door de collega’s van Logistiek Haarlem-West, voordat zij terugkeerden naar de kazerne.

Foto’s
Foto’s: George Bakker

P2000 melding
17:32:44 03-10-19 P 1 BNH-08 Brand Woning Gedempte Schalk Burgergracht Haarlem 123230