Scooterbrand op fietsbrug

Vrijdagavond werden de korpsen van Haarlem-Oost en Spaarndam gealarmeerd voor een buitenbrand. Op de fietsbrug langs de A200, ter hoogte van De Zoete Inval, was een flinke brand waargenomen door omstanders. Omdat de bereikbaarheid van de fietsbrug te wensen over laat, heeft de centralist besloten om brandweerauto’s van 2 kanten aan te laten rijden.

De Spaarndamse eenheid was als eerste ter plaatse nabij Fort Aan De Liebrug. Na een snelle verkenning bleek niet de brug in de brand te staan, maar een verlaten scooter. Omdat de brandweerauto de brug niet op kon, werden slangen over een afstand van ongeveer 200 meter uitgerold om water bij de brand te krijgen.

De brand heeft ook brugdelen aangetast, waarop in overleg met de toegesnelde politie is besloten om de brug af te sluiten, om zo verdere ongevallen te voorkomen. De gemeente is in kennis gesteld om de brug te inspecteren en herstellen waar nodig.

De afgebrande scooter bleek te zijn gestolen. De politie neemt de zaak in onderzoek.

Foto’s

Foto’s: George Bakker

P2000 meldingen
22:23:25 21-08-20 P 1 BNH-04 BR buiten Liedeweg Haarlemmerliede 123230
22:23:09 21-08-20 P 1 BNH-04 BR buiten Liedeweg Haarlemmerliede 123130